Fondue recepten

Plaats reactie
BeeCee
Berichten: 266
Lid geworden op: 03-03-2012 15:01

Fondue recepten

Bericht door BeeCee » 04-03-2012 11:55

Tempura fondue.
Voor deze fondue gebruik je bijvoorbeeld :
champignons
kleine boemkoolroosjes (geblancheerd)
sugarsnaps
okers (okras)
stukje courgette met schil
en evt
Grote gepelde garnalen
stevige stukjes vis: verse tonijn, zeewolf zeeduivel

En dan het tempura- of bierbeslag. Tempura maak je volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Voor bierbeslag roer je een eitje los met wat bloem en een goede scheut bier daarna wat zout en peper uit de molen erdoor. Het beslag moet zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Gebruik liever een wat steviger biertje dan een te slappe pils voor dit beslag.


Geef iedereen een eigen beslag bakje.
Nu nog een potje met vet op tafel en het feest kan beginnen. Je kunt alles op 2 manieren eten, met of zonder beslag.
Champignon, Champignon, Champignonnetje,
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.

Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!

BeeCee
Berichten: 266
Lid geworden op: 03-03-2012 15:01

Magere fondue sausjes

Bericht door BeeCee » 04-03-2012 12:14

Ik maak mijn fonduesausjes magerder door een basis van halfom halvanaise en magere Griekse yoghurt te gebruiken en voor wie niet aan de lijn is een lepel of wat crème fraÎche.
Daar kan je van alles door heen roeren:
1 bieslook, peterselie, beetje citroen(zeste), evt kervel en of dragon, of knoflook.
2 mosterd, peterselie, beetje citroen evt wat kappertjes.
3 mierikswortel (uit een potje) en tuinkruiden : Heerlijk bij vis
4 geprakte banaan, curry, scheutje gembersiroop
5 ketchup, scheutje sherry of whiskey, snufje chilipoeder

Alle sausjes zelf op smaak maken met evt zout, peper uit de molen . Niet fris genoeg: beetje citroensap erbij. Te fris/wrang: beetje suiker of ander zoetmiddel erbij
Champignon, Champignon, Champignonnetje,
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.

Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!

Setteke
Berichten: 202
Lid geworden op: 12-02-2012 14:19

Bericht door Setteke » 05-03-2012 00:57

Wat een goed idee om de gasten aan tafel een eigen bakje deeg te geven! :evil: Ik gebruik ook regelmatig tempura. Ben er echt fan van maar om op deze manier toe te passen heb ik nooit bedacht!!! :cry:
Alleen bij de halvanaise heb ik zo mijn bedenkingen... dat werkt gewoon niet bij mij :smile: omdat je voor de helft water proeft neem ik altijd de dubbele hoeveelheid :razz: maar kan aan mij liggen hoor :oops:

BeeCee
Berichten: 266
Lid geworden op: 03-03-2012 15:01

Bericht door BeeCee » 05-03-2012 09:20

nou Setteke, als je de sausjes genoeg kruidt proef je geen water meer hoor.
Champignon, Champignon, Champignonnetje,
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.

Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!

Setteke
Berichten: 202
Lid geworden op: 12-02-2012 14:19

Bericht door Setteke » 05-03-2012 23:44

O nee, zo bedoel ik het niet :?: . Het smaakt niet romig genoeg naar mijn zin. Heb al div. licht en halvo mayo's geprobeerd maar er is er niet een die mij kan bekoren :smile:

BeeCee
Berichten: 266
Lid geworden op: 03-03-2012 15:01

Bericht door BeeCee » 06-03-2012 08:26

als je niet op dieet bent neem je gewoon 1/3 volle mayo 1/3 yoghurt en 1/3 crème fraiche. Voor sommige sausje kan je zelfs nog wat mascarpone nemen ipv de zuivel.....
Champignon, Champignon, Champignonnetje,
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.

Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!

Terug naar “Kokkerellen”