Fondue recepten
Geplaatst: 04-03-2012 11:55
Tempura fondue.
Voor deze fondue gebruik je bijvoorbeeld :
champignons
kleine boemkoolroosjes (geblancheerd)
sugarsnaps
okers (okras)
stukje courgette met schil
en evt
Grote gepelde garnalen
stevige stukjes vis: verse tonijn, zeewolf zeeduivel
En dan het tempura- of bierbeslag. Tempura maak je volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Voor bierbeslag roer je een eitje los met wat bloem en een goede scheut bier daarna wat zout en peper uit de molen erdoor. Het beslag moet zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Gebruik liever een wat steviger biertje dan een te slappe pils voor dit beslag.
Geef iedereen een eigen beslag bakje.
Nu nog een potje met vet op tafel en het feest kan beginnen. Je kunt alles op 2 manieren eten, met of zonder beslag.
Voor deze fondue gebruik je bijvoorbeeld :
champignons
kleine boemkoolroosjes (geblancheerd)
sugarsnaps
okers (okras)
stukje courgette met schil
en evt
Grote gepelde garnalen
stevige stukjes vis: verse tonijn, zeewolf zeeduivel
En dan het tempura- of bierbeslag. Tempura maak je volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Voor bierbeslag roer je een eitje los met wat bloem en een goede scheut bier daarna wat zout en peper uit de molen erdoor. Het beslag moet zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Gebruik liever een wat steviger biertje dan een te slappe pils voor dit beslag.
Geef iedereen een eigen beslag bakje.
Nu nog een potje met vet op tafel en het feest kan beginnen. Je kunt alles op 2 manieren eten, met of zonder beslag.