Fondue recepten
-
- Berichten: 266
- Lid geworden op: 03-03-2012 15:01
Fondue recepten
Tempura fondue.
Voor deze fondue gebruik je bijvoorbeeld :
champignons
kleine boemkoolroosjes (geblancheerd)
sugarsnaps
okers (okras)
stukje courgette met schil
en evt
Grote gepelde garnalen
stevige stukjes vis: verse tonijn, zeewolf zeeduivel
En dan het tempura- of bierbeslag. Tempura maak je volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Voor bierbeslag roer je een eitje los met wat bloem en een goede scheut bier daarna wat zout en peper uit de molen erdoor. Het beslag moet zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Gebruik liever een wat steviger biertje dan een te slappe pils voor dit beslag.
Geef iedereen een eigen beslag bakje.
Nu nog een potje met vet op tafel en het feest kan beginnen. Je kunt alles op 2 manieren eten, met of zonder beslag.
Voor deze fondue gebruik je bijvoorbeeld :
champignons
kleine boemkoolroosjes (geblancheerd)
sugarsnaps
okers (okras)
stukje courgette met schil
en evt
Grote gepelde garnalen
stevige stukjes vis: verse tonijn, zeewolf zeeduivel
En dan het tempura- of bierbeslag. Tempura maak je volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Voor bierbeslag roer je een eitje los met wat bloem en een goede scheut bier daarna wat zout en peper uit de molen erdoor. Het beslag moet zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Gebruik liever een wat steviger biertje dan een te slappe pils voor dit beslag.
Geef iedereen een eigen beslag bakje.
Nu nog een potje met vet op tafel en het feest kan beginnen. Je kunt alles op 2 manieren eten, met of zonder beslag.
Champignon, Champignon, Champignonnetje,
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.
Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.
Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!
-
- Berichten: 266
- Lid geworden op: 03-03-2012 15:01
Magere fondue sausjes
Ik maak mijn fonduesausjes magerder door een basis van halfom halvanaise en magere Griekse yoghurt te gebruiken en voor wie niet aan de lijn is een lepel of wat crème fraÎche.
Daar kan je van alles door heen roeren:
1 bieslook, peterselie, beetje citroen(zeste), evt kervel en of dragon, of knoflook.
2 mosterd, peterselie, beetje citroen evt wat kappertjes.
3 mierikswortel (uit een potje) en tuinkruiden : Heerlijk bij vis
4 geprakte banaan, curry, scheutje gembersiroop
5 ketchup, scheutje sherry of whiskey, snufje chilipoeder
Alle sausjes zelf op smaak maken met evt zout, peper uit de molen . Niet fris genoeg: beetje citroensap erbij. Te fris/wrang: beetje suiker of ander zoetmiddel erbij
Daar kan je van alles door heen roeren:
1 bieslook, peterselie, beetje citroen(zeste), evt kervel en of dragon, of knoflook.
2 mosterd, peterselie, beetje citroen evt wat kappertjes.
3 mierikswortel (uit een potje) en tuinkruiden : Heerlijk bij vis
4 geprakte banaan, curry, scheutje gembersiroop
5 ketchup, scheutje sherry of whiskey, snufje chilipoeder
Alle sausjes zelf op smaak maken met evt zout, peper uit de molen . Niet fris genoeg: beetje citroensap erbij. Te fris/wrang: beetje suiker of ander zoetmiddel erbij
Champignon, Champignon, Champignonnetje,
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.
Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!
Champignonnetje dat pruttelt in het vet.
Oh wat is fonduën gezellig en lekker !!!!
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 12-02-2012 14:19
Wat een goed idee om de gasten aan tafel een eigen bakje deeg te geven! Ik gebruik ook regelmatig tempura. Ben er echt fan van maar om op deze manier toe te passen heb ik nooit bedacht!!!
Alleen bij de halvanaise heb ik zo mijn bedenkingen... dat werkt gewoon niet bij mij omdat je voor de helft water proeft neem ik altijd de dubbele hoeveelheid maar kan aan mij liggen hoor
Alleen bij de halvanaise heb ik zo mijn bedenkingen... dat werkt gewoon niet bij mij omdat je voor de helft water proeft neem ik altijd de dubbele hoeveelheid maar kan aan mij liggen hoor
-
- Berichten: 266
- Lid geworden op: 03-03-2012 15:01